Setembre

back to school conceptual creativity cube
Photo by Pixabay on Pexels.com

La llum és més blanca. Els parcs comencen a cobrir-se de fulles seques que amaguen les primeres castanyes. Es fa fosc abans. Els aparadors comencen a ser de llana. Tornen els horaris. Olor de llibres nous, llapis per estrenar, gomes amb les cantonades intactes. Bates amb olor de suavitzant.

Agafa un jaqueta que al vespre refresca. Ja has trobat moniatos? Tanca la finestra que tinc la pell de gallina. Diumenge podríem sortir a buscar bolets.

Graelles de programació nova a la ràdio. Les vacances ja són imatges emmagatzemades a l’ordinador, records que revisarem de tant en tant per comprovar que el temps es pot aturar, que, durant uns dies, el mòbil  va quedar oblidat sobre la taula, només útil per fixar el blau del mar, el verd de la muntanya.

Els infants tenen la pell més bruna, potser alguns necessiten un número més de sabata, s’ha de baixar alguna vora. Els més petits han de tornar a aprendrea retallar, a pintar sense trepitjar la ratlla del dibuix. La vergonya tornarà a ser intensa, només amb els dies s’anirà desfent com un terròs de sucre al cafè. Els més grans han oblidat com pesa la cartera. Torna la mandra, la son, els nervis, però també l’emoció del retrobament, la curiositat per les novetats que pot portar el nou curs. I això que encara no saben que, quan portin anys treballant, sentiran nostàlgia del temps a l’escola, dels dies  d’aprenentatge, de les converses secretes.

Setembre pot ser un mes àrid, però també ens porta olor de net, colors de xocolata i versos com aquell de Martí i Pol que ens recorda que l’escola ja deu estar trista tota sola. Ja puc sentir les corredisses, el guix a la pissarra. Han tocat el timbre. Comencem?

Eva Godàs

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s